Takvård i Västerås

Betydelsen av ett fungerande tak kan inte nog betonas. Taket är den viktigaste delen av huset som behöver underhållas regelbundet. Med ett välskött tak kan du undvika obehagliga överraskningar och eventuella kostnader som uppstår i samband med dem. Forskning visar att du med regelbundet takvård och förebyggande åtgärder kan spara upp till 30 procent av fastighetens totala kostnader under dess livscykel.

Takbehandling i Västerås

Varför är ett tak som angripits av mossa, lav och alger ett problem?

Taket är husets sköld mot vädrets makter. Det skyddar ditt hus från nederbörd år efter år. Därför är det av yttersta vikt att ditt tak underhålls ordentligt. Påväxter som mossa, alger och lav på taket påverkar inte bara husets utseende, utan även dess skick och värde.

Grön fri metoden

Taket görs rent manuellt med skrapor, borste, lövblås med mera. Metod anpassas efter just ditt tak. 
Vi städar hängrännor och en grovstädning på marken nedanför. 
Sedan besprutar vi taket med grön fri som tar död på lav och alger direkt. 
Sedan får regn och rusk städa undan resterande. 

Pris hamnar mellan 7800-10900 efter rot-avdrag i vanliga fall när vi pratar privatvillor.
Större fastigheter så som hyresfastigheter & brf ges kostnadsfri offert.

Målare i Västerås

Vi hjälper dig hitta rätt metod för takunderhåll

Företag inom takrenovering vill gärna övertala dig att byta tak, trots att det kan vara helt onödigt. Vi strävar efter att hitta en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för våra kunder. Allt behöver inte alltid förnyas. Ofta räcker det med att rengöra och kembehandla, eller att tvätta och måla taket.

Om du är osäker på vilken metod som är mest lämplig för ditt tak så hoppas vi att du bokar en kostnadsfri takbesiktning. Ta kontakt så rätar vi ut dina frågetecken!

Takrengöring och kembehandling

Det är viktigt att göra takrengöring med rätt metod utan att skada ytan på takpannan. Framförallt om takpannan fortfarande har en ursprunglig försegling och takpannan inte är i behov av målning. Nya takpannor har en skyddande försegling som inte bör skadas genom tex. högtryckstvätt.

Vi rengör taket genom att mekaniskt avlägsna det mesta av påväxten, takpanna för takpanna – utan att skada taket. När taket i stort sett är rent, blåser vi ner mossan, byter ut trasiga takpannor, tömmer hängrännor och utför slutstädning. Slutligen kembehandlas taket vilket bidrar till att avdöda påväxten. När alger, mossa och lav dör ut, sköljer regnvattnet av takpannorna och rengör taket.